zondag 30 mei 2010

Rice: Italian tableware

In de 101 woonideeën van deze maand krijgen we een kijkje in het droomhuis van Charlotte Gueniau. Een prachtig landhuis uit 1876 mét zeezicht. Charlotte is, samen met haar man, oprichtster en eigenaar van het bekende Deense merk Rice. Woonstijl: een mix van oud en nieuw. Barokke erfstukken en opgeknapte tweedehandsjes gecombineerd met moderne, strakke meubels. Natuurlijk met veel Rice-dessin en de kenmerkende sprankelende kleuren. Op een witte, naturelle basis. Een fris interieur waar je direct vrolijk van wordt.  Wil je deze look ook in je huis, maar heb je niet zoveel te besteden als Charlotte en haar man, dan heb je wellicht wat aan de tips in het blad. Ik ben zelf niet zo van kleur in huis, maar voor buiten kan het me niet bont genoeg zijn. De nieuwe Italian Tableware collectie staat hoog op mijn verlanglijstje. Borden en schalen in mediterrane kleuren. Allemaal met de hand gemaakt en oneindig met elkaar te combineren. Romantisch of juist een beetje funky. Leuk voor een Italiaanse lazy lunch in de tuin.

vrijdag 28 mei 2010

Color me Katie

Katie Sokolor van Color me Katie woont in Brooklyn en werkt als freelance fotograaf en street artist. Deze dame bruist van de creativiteit en de nodige humor. Verdekt opgesteld betrekt ze onwetende voorbijgangers in haar kunst projecten. Bijvoorbeeld in haar schaduw-project. Of die met de gekleurde voetstappen. Altijd gesteund door haar kat Moo, die het verdekt opstellen ook tot een ware kunst heeft verheven. 

SATC II

Jaahaaaa, eindelijk was het zover: Sex and the City II. Het was alles wat je er van mag verwachten: hysterische outfits, glitter, glamour, vriendschap en huwelijkse beslommeringen. Heerlijk oppervlakkig. Gewoon je verstand op nul en genieten! Voor de zomer voorzie ik een trend van op de film geïnspireerde outfits. Veel kleur, zwierige stoffen en Oosterse harem broeken. De gouden glitter harembroek van Samantha is ge-wel-dig! Bij We Like Fashion al uitverkocht! Patricia Field heeft haar werk weer meer dan goed gedaan.

woensdag 26 mei 2010

Amelie

De fotograaf vroeg ons na te denken over een muziekje voor onder de slideshow van de bruiloftpics. En dat is best een lastige, want we hebben niet echt een liedje. Dat wordt dus nog even goed speuren in de muziekarchieven. Misschien iets theatraals, wat goed in het thema past. We gaan all the way met het thema. Wat ik in mijn speurtocht overigens tegen kwam is de muziek van Yann Tiersen uit de film Amelie. Als ik Comptine d'un autre été hoor, kan ik mezelf wel voor mijn hoofd slaan dat ik ben gestopt met piano spelen. Dit is zo fijn. Amelie is ook een heerlijke film. One of my all time favourites. Een sprookjesachtig en romantisch verhaal over Amelie die besluit dat ze met kleine dingen andere mensen gelukkig kan maken. Geweldig hoe ze intens kan genieten van het kraken van het suikerlaagje van haar crème brulee. Zeker kijken. En nog eens. En nog eens.

De Parade

Dit jaar reist De Parade met haar kleurrijke tenten, terrassen en restaurants voor de twintigste keer door Nederland. Vanaf 17 t/m 27 juni staat het theaterfestival weer in Rotterdam. Dit jaar met 75 theater-, muziek- en dansvoorstellingen, 55 bands en meer dan 20 kindervoorstellingen. Er valt voor iedereen wat te beleven. Hou de website in de gaten voor het programma. En ondertussen duimen voor een heerlijke warme zomer! Ik kan niet wachten.

maandag 24 mei 2010

Fotografie

Ik ben zo trots op mijn 'overbuuf'. Ze ontwikkelt een geweldig talent met dat wat ze het liefste doet: fotograferen. Op haar weblog TillieTown geniet je mee van haar wondere wereld door de lens.  Ogenschijnlijk alledaagse tafereeltjes vangt ze met een scherp oog en vaste hand in bijzondere foto's. Hou haar in de gaten!!

vrijdag 21 mei 2010

Blij!


Onder het mom laat depressiviteit lekker het heen en weer krijgen, maakte Linda een blij lijstje. En daar word ik dan weer blij van. En van een heleboel andere dingen:

* teckelpuppies met van die lekkere bolle buikjes en zachte oortjes (ja ik weet het,... 't is een obsessie) * relaxte ontbijtjes * Sex and the City met de nodige Cosmopolitans* sms-je van vriendinnetje: je zag er zó mooi uit * kopjes thee * een nieuw tijdschrift op de mat * afvallen zonder het idee te hebben dat ik mezelf uithonger * 'ineens' weer kleding passen (waar ik mezelf dus voor uitgehongerd heb) * etentjes * de kookclub (het gaat wel erg vaak over eten) * gedeeld 'leed' op kantoor * kadootjes: niet alleen krijgen, maar ook geven (echt hoor) * onverwacht de slappe lach krijgen (zo een waar de tranen van over je wangen rollen) * Lente * wijntjes drinken op het terras * mijn man in smoking * armbanden * cruisen in mijn Fiat500 * mijn haar als ik net van de kapper kom * salaris (duh) * weblogs en natuurlijk ook zelf berichtjes schrijven * van die heerlijk foute, tranentrekkende romantische films * frietjes * kerst (een witte het liefst) * dat ik nu getrouwd ben * en het zo'n fantastisch feest was * het gevoel als je net op weg bent naar je vakantieadres * verse eitjes van de kipjes * fans van mijn weblog * mijn konijn die op een swabber lijkt * hoge hakken * X factor en So you think you can dance (wat maakt mij het uit) * spelletjes met heel veel wijn (ja alweer) * onverwachte avondjes met vrienden * mooi servies * hangmatten * champagne in een bubbelbad * in slaap vallen met een glimlach

woensdag 19 mei 2010

Instant styling

Ik weet niet of het door het voorjaarszonnetje komt of door het feit dat ik na de bruiloft nu eventjes minder om handen heb, maar mijn handen kriebelen om iets in ons huis te doen. Geen ingewikkelde verbouwingen, maar gewoon leuke aanpassingen die de huiskamer net even een ander en fris gevoel geven. Onlangs zag ik op de VT Wonen website een aantal hele leuke Instant Styling Tips. Tips, waarmee je in een mum van tijd je huis een nieuwe uitstraling geeft. 

Bruidsfotograaf

We hebben lang getwijfeld over een bruidsfotograaf. Het woord alleen al. Ik zag ons ook niet echt poseren. We zijn niet de types om met een sprietje tussen onze tanden verliefd in het hoge gras te gaan liggen. Of überhaupt graag in het middelpunt van de belangstelling staan (moet je vooral groots gaan trouwen ...). En waarom veel geld uitgeven? Iedereen loopt tegenwoordig met een digitale camera. Goed, er mooie foto's mee maken is wel een ander verhaal (spreek uit eigen ervaring). Tja en als het niet lukt is mooi wel je beurt voorbij.  Trouwen doe je ook maar één keer (wel leuk: nog een keer met dezelfde). Daar wil je een mooie, blijvende herinnering van. 
Kortom, toch maar op zoek naar een fotograaf. Een die oog heeft voor details, niet de geijkte plaatjes schiet, een eigen stijl heeft, een mooi verslag van de dag kan maken, eigenlijk Amerikaans goed is en als het even kan ook gewoon een leuk mens is.  Wel ja. 
Hij bestaat! We vonden Jamy Vodegel, een fotograaf uit Breda die onder de naam Life from the inside, bruiloften fotografeert en portretsessies doet (die hebben wij dus overgeslagen). Een fotograaf met een heel eigen en frisse stijl. We moeten nog even wachten op het resultaat, maar de eerste preview schept hoge verwachtingen. Zeker geen spijt!

Servies beschilderen

Vanochtend heerlijk in het zonnetje genoten van ons favoriete ontbijtje: een Zeeuwse bolus, een schaaltje boerenyoghurt met rabarber en een kop thee. Natuurlijk geserveerd op een gezellig serviesje. En dit is wel een heel bijzonder exemplaar. Het bordje met schaapjes is speciaal voor mij gemaakt. Door mijn collega en vriendinnetje op mijn vrijgezellendag. Voor liefhebbers van kloddertjes roze (en dus ook andere kleurtjes) kun je terecht bij De Zus van Tante Til in Den Haag. Daar kun je servies beschilderen onder de "bezielende" leiding van tante Til. Voor jezelf of iemand anders. En soms ontstaan er onverwacht hele mooie dingen (en eerlijk gezegd ook minder mooie dingen). Zo'n persoonlijk servies maakt onze ontbijtjes in ieder geval nog specialer. 

maandag 17 mei 2010

Kinderkunst

Mijn lieve nichtjes hebben ons als getrouwd stel vereeuwigd in een waar kunstwerk. Met kippen, glitters en André waarheidsgetrouw zonder haar. De tekening hing als verrassing aan de muur van de feestlocatie. Zo trots als een pauw heb ik de fotograaf er natuurlijk op afgestuurd. En na het feest kwam de jongste de tekening hoogstpersoonlijk afgeven. Maar hoe mooi ook, kindertekeningen belanden helaas vaak op de grote stapel. En dat is eigenlijk hartstikke zonde! Ik ga daarom op zoek naar een lijst om dit kunstwerkje toch een mooi plekje aan de muur te kunnen geven. Ik zou er via de Hema bijvoorbeeld ook behang van kunnen laten maken. Of een ansichtkaart om alle gasten te bedanken (iets minder heftig dan een behangetje). Of  ik zou 'm ook kunnen laten inscannen en af laten drukken op een hele grote slagroomtaart ... Mogelijkheden zat dus. Tja, heb je dat weer ...

Bloemstuk

Onze trouwlocatie had niet heel erg veel nodig om te worden omgetoverd tot een mooi plaatje, maar een mooie bos bloemen zou het wel helemaal afmaken. Ik ben met mijn moodboard naar de bloemist gegaan en zij maakten echt een fantastisch bloemstuk met o.a. klaprozen, orchidee en die leuke rode bloemen met zo'n geel randje.  Helemaal passend bij het sfeertje wat we graag neer wilden zetten: lekker ontspannen en vrolijk. Dit prachtige stuk bestelde ik bij 't Bolletje in Rotterdam. En het is heerlijk om er thuis nog even van na te genieten.

vrijdag 14 mei 2010

Just married

Het is gebeurd! We zijn getrouwd!!! En het was écht fantastisch. Alle voorbereidingen kwamen uiteindelijk onder de geweldige regie van onze ceremoniemeester - mijn zus - en onze lieve vrienden, samen ... en het was nog mooier dan in onze dromen. Een geweldig feest wat we bovendien mochten delen met iedereen die ons lief is. We loved it! Komende tijd probeer ik de leukste details met jullie te delen. 

dinsdag 11 mei 2010

Porseleinen pareltjes

Lizzy en Lies vormen samen het ontwerpersduo Vlijtige Liesjes. Ze ontwerpen kaarten, allerlei leuk kinderspul en sieraden. Voor hun sieradenlijn moest oma's porselein sneuvelen. Uit oud servies snijden ze teckels, theepotjes, kopjes en andere figuren, waarvan ze ringen, broches, oorbellen en manchetknopen maken. Heel origineel en elk stuk is uniek. Mijn porseleinen teckeltje geeft mijn zwarte colbertje net even wat extra's. Een theepotje staat ook nog op mijn verlanglijstje. De ontwerpen van Vlijtige Liesjes zijn o.a. te koop bij mijn favoriete Gentse winkeltje Huiszwaluw

donderdag 6 mei 2010

Voici Paris



Slechts een handjevol modehuizen mag zich rekenen tot het selecte gezelschap van de haute couture. Het lidmaatschap van de in 1868 opgerichte Chambre syndicale de la haute couture is door de strenge selectie en strikte regels niet voor iedereen weggelegd. Dit is het terrein van grote namen als Dior, Lacroix en Gaultier. Het Gemeentemuseum Den Haag geeft nog tot 6 juni a.s. exclusief inkijk in de rijke geschiedenis van de fascinerende wereld van de haute couture. Deze groots opgezette tentoonstelling plaatst de geschiedenis van de haute couture naast de creaties van de topcouturiers van dit moment. Gerenommeerde modehuizen als Dior, Chanel, Christian Lacroix en Jean Paul Gaultier hebben exclusieve couture creaties uitgeleend uit hun meest recente collecties, vers van de catwalk en nog niet eerder in Nederland te zien geweest. Alle details die couture zo bijzonder maken, zijn van dichtbij te bewonderen: de schitterende stoffen, het onovertroffen borduurwerk, de coupe. Het Gemeentemuseum Den Haag bezit één van de grootste modecollecties van Europa, waarin de grote couture-huizen goed vertegenwoordigd zijn. Beroemd is bijvoorbeeld de originele roze jurk van Givenchy die Audrey Hepburn droeg in Breakfast at Tiffany’s. Gaat dat zien!

maandag 3 mei 2010

Forever Friends


Liefste An,

  • Jij hebt met gepaste ooohhhs en aaahhhs  op mijn trouwjurk gereageerd
  • Jij zal naar het einde van de wereld crossen om mijn jurk op te halen als het nodig is
  • Jij staat me de hele dag bij met een rolkoffer vol met overleef-je-eigen-bruiloft-very-stylish spullen
  • Jij wil best voor de ceremonie een paar champagnemomenten met me delen
  • Jij stond me na een lange dag vol wijn toch vroeg in de ochtend met raad en daad ter zijde bij de kapper
  • Jij hebt me bijgestaan toen ze vertelde hoe duur het was …  en dat alleen voor het proefkapsel
  • Jij hebt streng gekeken toen ze die geweldige foundation opsmeerde, zodat ik ‘m niet zou kopen
  • Jij hebt voor mij iets gedaan wat je liever niet doet: servies beschilderen
  • Jij hebt een prachtige bos bloemen gestuurd toen ik  je vroeg mijn getuige te worden
  • Jij en ik hebben geweldige jeugdherinneringen
  • Jij stond en staat op belangrijke momenten altijd voor me klaar
  • Jij gunt mij en mijn schatje alle geluk

Zonder jou zou ik niet kunnen trouwen!
… en het minste wat ik voor je terug kan doen, is natuurlijk een trouwboeketje aanschaffen!

Love you!
© From Ezter with Love Maira Gall.