maandag 2 februari 2015

Chanel Haute Couture SS15 in full bloom


Afgelopen dinsdag showde Karl Lagerfeld zijn Haute Couture SS-2015 collectie aan tout le monde in het Grand Palais in Parijs. Nu ben ik niet perse een fashionata, maar als een van werelds mooiste modemerken haar nieuwste collectie presenteert, vind ik dat toch leuk om te zien. Elk jaar is dit weer een van de hoogtepunten van de Parijse modeweek.



De bijzondere tentoonstellingshal Grand Palais vormde het decor voor de show. De creatief directeur van Chanel toverde de catwalk eerder tot supermarkt om, dit keer was een botanische kas de setting voor de collectie. De kas was gevuld met manshoge papieren bloemen die opbloeiden terwijl de modellen langs liepen. Elke bloem had een eigen mechaniek en het duurde wel zes maanden om de hele tuin te maken. 

Benieuwd naar Chanel's Garden of Eden? Bekijk hier de full film




Het zal je niet verbazen dat bloemen Karl Lagerfeld inspireerden tot deze kleurrijke collectie (waar we eerder vooral veel lichte kleuren zagen). Maar ook de kenmerkende zwarte avondjurken kwamen voorbij en natuurlijk de bekende deux-pièces. Een collectie waarbij blote buikjes - "Midriff is the new cleavage" volgens Lagerfeld (oh my ... serieus?!) - gepaard gingen met couture beanies. Alles met een floral touch. 



Elk stuk is - op het model - met de hand gemaakt. Met de meest bijzondere materialen en verfijnde technieken. Ook als je niet van mode houdt, moet je dit toch indrukwekkend vinden? De marketingmachine van dit wereldmerk heeft het in ieder geval voor je vastgelegd in een - alweer prachtig - behind the scenes filmpje.  



En als je er toch zo lekker voor zit: bekijk dan ook die van Dior. Ook zo mooi. Ik kan er eindeloos naar kijken. 

~ Mooie week!

1 opmerking:

© From Ezter with Love Maira Gall.