zaterdag 28 december 2013

Van breiles tot baby mutsjeOp breiles

Al een hele lange tijd wilde ik leren breien. Steeds kwam het er niet van, maar na de geboorte van Joris besloot ik dat ik nu echt het ideale 'excuus' had. En het beetje 'me-time' wat samen ging met de cursus, kon ik als verse moeder toen wel gebruiken. Dus daar ging ik. Op breiles bij Sas

Blij dat ik brei

Met heel veel geduld, een flinke dosis enthousiasme en een moderne kijk op deze oude ambacht bracht ze me de basis van het breien bij. En enthousiast over de wereld die zich onder mijn (whaaaaa!) handen ontvouwde, ging ik na de beginnerscursus, direct door met projectlessen. Onder toeziend oog van Saskia kies ik nu zelf de projecten uit waarmee ik (samen met haar hulp) aan de slag ga.

Baby mutsje met golfjes

Geïnspireerd door deze pin, ging ik voor Joris aan de slag. Ik koos voor superzachte baby alpaca in een zandtint en een mooie, contrasterende kleur groen. Perfect voor bij zijn donkerblauwe jasje. Het was voor mij als beginnend breister best even doorzetten, maar met dat geduld van Sas en de support van mijn mede-cursisten is het uiteindelijk gelukt. Trots als een pauw!

Zelf aan de slag

Wil jij ook zo'n mutsje maken? Hier vind je het patroon wat ik gebruikte. Onderaan de post staat het patroon in het Engels. Op zoek naar mooie wol? Ga dan naar JaWol in Rotterdam: een snoepwinkel voor 'yarnies'. Wil je iets anders maken, maar weet je niet wat? Misschien vind je wat inspiratie op mijn With Love | Knit Pins Pinterest-bord.  

1 opmerking:

  1. ik ben trots op je, prachtig mutsje voor Joris en...breien is het nieuwe haken :)

    BeantwoordenVerwijderen

© From Ezter with Love Maira Gall.