maandag 13 april 2015

Expose #4: Annett KuhlmannAfgelopen week lanceerden Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl Exposé #4. Exposé is een videoserie waarin personen uit het bloemen- en plantenvak worden geportretteerd. Eerder verschenen in deze serie masterflorist Menno Kroon, de Urban Jungle Bloggers en balcony gardener Isabelle Palmer. Wat hen bindt? Ze zijn allemaal op een of andere manier geïnspireerd geraakt door bloemen en/of planten en maakten hier hun beroep van of vonden er hun passie in. In editie 4 bloemiste, fotografe, moeder, ondernemer én vriendin Annett Kuhlmann in de spotlights.

Als klein meisje verdiende ze haar eerste geld met het verkopen van de bloemen die ze plukte voor de boerderij van haar ouders. Jaren later is ze een van de drie partners van het trendy bloemenatelier Marsano in Berlijn. Een baan die ze overigens combineert met haar werk als fotografe. Annett valt duidelijk niet in een hokje te stoppen. Haar kracht ligt in haar veelzijdigheid en haar vermogen om verschillende, creatieve werelden met elkaar te verbinden om daar het beste uit te laten ontstaan.

Annett fotografeert Esther PerbandtIk benijd Annet om haar mooie baan, maar misschien nog wel meer om haar discipline en ijzeren wilskracht. Als klein meisje droomde ze van een baan in de bloemen. Ze wilde een winkel waar ze haar klanten kon inspireren met haar creativiteit in plaats van de bosjes die ze van te voren zelf al in hun hoofd hadden. Ze liet zich door niets of niemand weerhouden en joeg haar droom achterna. Haar devies:

"Ga altijd door, blijf niet stilstaan, ook al krijg je 'nee' te horen. Als het werkelijk je droom is, hou vol. Doe echt wat je hart je ingeeft." 

In haar winkel breekt ze met traditionele bloemenconventies en creëert ze samen met haar team alles waar ze van droomde en waarvan haar klanten met een glimlach de winkel verlaten. Haar ambitie? Over 20 jaar dé hotspot in Berlijn zijn op het gebied van bloemen. En ik denk zomaar dat dit haar gaat lukken.

Bekijk hier de video! 

Ook leuk: Annett deelde vier woonstijlen waarin ze bloemen op een typische Marsano-manier stijlde. 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© From Ezter with Love Maira Gall.