dinsdag 3 maart 2015

Exposé #3: balcony gardener Isabelle Palmer
Onze tuin was een van de redenen dat we voor het huis vielen waar we nu, inmiddels al ruim twaalf jaar, wonen. Het is een flinke tuin met een schommel voor Joris, een zandbak, een hoekje waar de konijnen en de kippen vrij kunnen scharrelen, een plek voor de hangmat, een perenboom, een grote bak met kruiden, een kas én een schuur voor de man des huizes, een buitenkeukentje met lounge hoek en vuurschaal voor lange zomeravonden, een grote eettafel voor ontbijtjes in de zon, er is plaats om rondjes te fietsen, een zwembadje op te zetten en er liggen twee grote borders vol met bloemen en planten.   Stel je voor, toen we het huis kochten, lagen er alleen maar stenen. Niets anders! We droomden van een wilde bloemenzee, eigen gekweekte kruiden en groenten. Een zorgeloos plekje waar we heerlijk konden rommelen en luieren. Maar hoe kregen wij, enorme groentjes in tuinieren, dat in hemelsnaam voor elkaar? Het huis hadden we gekocht en die tuin lag er, dus tja, we besloten maar gewoon aan de slag te gaan. Nog een beetje huiverig, begonnen we klein en probeerden en leerden. Natuurlijk ging eerst alles mis, maar uiteindelijk waren er ook successen. 

We zijn er nog steeds niet helemaal, maar de tuin lijkt al steeds meer op het plaatje uit onze dromen. Isabelle Palmer zegt het heel mooi: "Wanneer je met een balkon of tuin bezig bent, creëer je als het ware een schilderij. Je begint met een leeg vel, voegt dingen toe en schildert zo een prachtig uitzicht." 

Dus als je ook graag met groen aan de slag wilt, maar je vindt het nog een beetje spannend: gewoon beginnen! Net zoals wij zomaar een keer gestart zijn. Of laat je inspireren door Isabelle. Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl maakte voor Exposé van deze populaire en succesvolle balcony gardener een prachtig videoportret in Hampstead Londen. Haar advies:

"Begin gewoon klein; kies bijvoorbeeld een kleur die in je interieur zit en laat je daardoor inspireren. Neem een paar planten en een paar potten. Ontdek hoe je moet verzorgen, bouw vertrouwen op en breid verder uit."

Waar wacht je nog op (behalve een beetje zon)? Oké, bekijk eerst maar de video

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© From Ezter with Love Maira Gall.