dinsdag 8 juli 2014

Île de RéVorig jaar werden we een beetje verliefd op Ile de Re; een heerlijk vakantie-eiland langs de Zuid-West kust van Frankrijk. Afgelopen twee weken bezochten we ons droomeilandje weer en het was liefde op het tweede gezicht! Komende maand zal ik je laten zien waar we zo enthousiast over zijn en neem ik je mee op een kleine tour over het eiland. Vandaag alvast een kleine (sfeer)impressie. 

Ga je mee?


Ile de Re is een klein eiland van zo'n 85 vierkante kilometer. Dit idyllische eilandje bereik je via een lange tolbrug vanaf La Rochelle. Bewoners noemen het eiland liefkozend 'La Blanche' om haar kenmerkende witte huisjes met mooie pastelkleurige (veelal groene) deuren en luiken. Het eiland staat vol met stokrozen die de oude geveltjes sieren. Je vindt ze er in talloze kleuren; van dieppaars (bijna zwart) en warm rood tot zacht geel en sereen wit. 


Zodra je voet op het eiland zet vallen alle dagelijkse beslommeringen direct als een last van je schouders af. Het leven gaat hier echt een beetje trager en het credo luidt dan ook ‘Rustig aan en genieten!’.


De kust van het eiland biedt op elk moment van de dag andere en eindeloos mooie uitzichten. De lucht ruikt er zilt en het zal je niet verbazen dat het eiland een levendige visserij-cultuur heeft.


Volgende keer neem ik je mee naar het strand en een aantal leuke dorpen. Ben je er dan weer bij?

1 opmerking:

  1. Na de mooie foto's van Ingrid maken jouw foto's me ook weer heel nieuwsgierig naar dit mooie eiland!! Staat hoog op m'n lijstje om eens heen te gaan. Dus, ja, ik ben er de volgende keer zeker weer bij! liefs, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen

© From Ezter with Love Maira Gall.