dinsdag 15 juli 2014

Île de Ré IIAfgelopen week nam ik jullie mee naar Ile de Re. Vandaag springen we op de fiets en gaan we verder. Op Ile de Re is de fiets het vervoermiddel bij uitstek. Via de 100km lange paden kun je optimaal van het eiland genieten. De paden leiden je door schilderachtige plaatsjes, talloze wijngaarden, langs zoutmoerassen of de mooie kust. De kust is een van de redenen waarom wij zo gek zijn op dit eiland.

Ile de Re heeft prachtige zandstranden en dankzij het zachte klimaat (met gemiddeld 2200 zonuren per jaar!) is het er goed toeven. Ons favoriete strand, Plage des Prises, vind je in La Couarde sur Mer. Verscholen achter de duinen is het er heerlijk rustig. 
Het strand is breed en het water lijkt aan deze kant van het eiland nog een stukje blauwer. Bepakt met een tas vol lekkers - strandtenten kennen ze hier niet echt -, emmers en schepjes (voor Joris) en een goed boek ben je verzekerd van een heerlijke dag.


En ook als het een keer minder weer is, kun je heerlijk langs de kust struinen. Op het strand van Les Portes - helemaal in het topje van het eiland - gingen wij op zoek naar oesters, krabbetjes, schelpen en steentjes.


Hou je niet zo van strand? Niet getreurd! Ook de dorpjes op Ile de Re bieden genoeg vertier. Volgende keer laat ik je wat leuke high lights zien. Zie ik je dan weer?

PS: De foto's van Joris vallen precies in week 27 van het 52 Project.  

2 opmerkingen:

  1. Hey Esther, het lijkt me zo'n heerlijke plek! Hoe lang is het rijden?
    Ben benieuwd naar je volgende post. X Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Inge! Het is vanaf Rotterdam ongeveer 950 kilometer. Je rijdt er denk ik 10 uur over. De moeite waard hoor! Groeten, Esther

    BeantwoordenVerwijderen

© From Ezter with Love Maira Gall.