zaterdag 18 oktober 2014

6 herfst-opfrissers van 5 tot 15 euro


Met het wisselen van de seizoenen grijp ik mijn kans om de woonkamer een opfrisser te geven. En in deze tijd van het jaar maken we 'm natuurlijk cocoon-proof. Niets rigoureus, maar met een nieuw kussen, een fris plantje of een dienblad; met deze 6 tips, van 5,- tot 15,- euro, creëer je direct een frisse (herfst)look!


Bloemen

Voor de mooiste bloemen haal je dit seizoen je hart op bij de bloemist. Herfstboeketten met grote pluischrysanten, grassen en takken met bessen laat je bijvoorbeeld stralen in een papier-maché vaas van Serax. Geen zorgen; de vaas heeft aan de binnenzijde een waterbestendige coating. Het kleinste vaasje is 12,5 cm hoog en heeft een diameter van 14 cm. Je koopt 'm bijvoorbeeld hier.

Kussens

Om je huis cocoon-proof te maken mogen kussens natuurlijk niet ontbreken. Geef je bank in een handomdraai een nieuwe look met dit jacquardgeweven hoesje van H&M.

Dienbladen

Als iets direct sfeer en warmte geeft - en nu helemaal hip is -, is het koper. Dit dienblad koop je bij Karwei en is de perfecte verzamelplaats voor al je kaarsen of een vaasje met bloemen. Instant gezelligheid!

Opbergers

Om je kussens, plaids of misschien wel de houtblokken voor de openhaard te bewaren race je naar Ikea voor deze opberger van rotan en bamboe. Voor slechts 4,99 is t'ie van jou! Hij is er in naturel of met een mooi ombre verloopje in bijvoorbeeld zwart, paars of oranje. Zijn deze kleuren niet helemaal naar je zin, ga dan voor de naturel versie en geef 'm net als Anki van Zilverblauw een kleurtje dat wel bij je past. En rondslingerend speelgoed verzamel je in deze handige opbergzakken van House-doctor met streep-motief. Voor 9,95 ziet je woonkamer er na het spelen weer uit om door een ringtje te halen.

Planten

Om je huis een echte frisse boost te geven mag 'groen' natuurlijk niet ontbreken. Een Schlumbergera (watte?!), ofwel een kerstcactus (klinkt al veel gezelliger)grijpt deze periode juist aan om flink te bloeien. Een ideaal plantje dus, want hoe korter de dagen hoe meer bloemetjes. De bloemen komen in wit, rood, paars, oranje of roze. 

Heb jij nog leuke tips die je wilt delen? 

1 opmerking:

© From Ezter with Love Maira Gall.