maandag 21 juli 2014

Île de Ré III
Vandaag mijn derde en laatste post over Ile de Re. We bezoeken nog een paar leuke plaatsjes op het eiland. Natuurlijk is er nog veel en veel meer te zien en te beleven, maar dit zijn wat van onze favorieten. Ga je mee?

Aan de noordoost-kant van het eiland ligt Ars en Re. Ars en Re is een klein havenplaatsje met een bijzondere kerk als stralend middelpunt. De witte toren met de zwarte punt siert vele ansichtkaarten en kunstwerkjes van het eiland. Die moet je even in het echt bekijken.

Behalve een kleine markt in de ochtend gebeurt hier verder niet veel. Wij struinden er door de straatjes en dronken er wat op een van de terrassen. Bij 'La Tour' op het dorpsplein drink je heerlijke koffie of geniet je van een lekkere lunch. Zoete trek? Het warme carameltaartje is een aanrader.
Ook leuk om te bekijken is de oude vuurtoren op de punt van het eiland: Phare des Baleines. Deze toren heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het eiland. Het uitzicht is er prachtig. Als je wilt kun je de toren beklimmen. Bovenin is het uitzicht helemaal spectaculair. 


En als je toch in die hoek van het eiland bent, rij dan door naar Les Portes en Re. Een prachtig plaatsje met een schilderachtige dorpskern met leuke winkeltjes. De winkeltjes hebben buiten vaak ook nog een marktkraam staan. Bloemen, aardewerk schalen, vis, kleding ... je gaat hier niet met lege handen weg. Les Portes behoort tot een van onze favoriete plekjes op Ile de Re.


Een andere favoriete hot spot is het wat luxere en grotere havenplaatsje St. Martin de Re. En niet alleen omdat je daar de lekkerste ijsjes van het eiland eet.De sfeer is hier net als op de rest van het eiland ultra relaxed. Toeristen struinen loom langs de haven. En als je dat niet doet dan snuffel je in de leuke (antiek) winkeltjes, geniet je op een van de terrassen van een heerlijk glas wijn of neem je misschien wel een kijkje in de Kuifje-museumwinkel. Waar ik overigens niet direct fan van ben, maar toch... het ziet er grappig uit.Wie weet heb ik je wat inspiratie gegeven om Ile de Re eens met eigen ogen te bekijken? Nog niet helemaal overtuigd? Hier en hier lees je de andere posts over Ile de Re.  Just saying... Maar waar je uiteindelijk ook naar toe gaat of nu bent: geniet er met volle teugen van. Fijne vakantie!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© From Ezter with Love Maira Gall.