En van een oerhollands uitje naar een ander typisch Nederlands fenomeen: pannenkoeken. Voor de allerlekkerste pannenkoeken gebruik je pannenkoekmeel van Molen De Vlijt in Wageningen. Deze molen is nog steeds een van de meest productieve beroepsmatige molens in Nederland. Je kunt natuurlijk een molenbezoek inplannen om de meel rechtstreeks uit eigen winkel aan te schaffen (ze hebben een breed assortiment van o.a. broodmixen, cakemixen, zaden en bakbenodigdheden), maar wij kochten 'm iets dichter bij (ons) huis: bij Dille & Kamille.
Recept voor 20 pannenkoeken: neem 500 gram pannenkoekmeel, 1 liter melk (of iets meer als het beslag te dik is naar je zin) en 10g zout. Maak hiervan een glad beslag. Regelmatig blijven roeren. Een klontje boter in de koekepan (of is nu het koekenpan? Nederlandse spelling ... niet te volgen) smelten en giet er een flinke pollepel beslag in. Aan beide kanten bruin bakken. Hoe makkelijk kan het zijn! Het meel is overigens ook geschikt voor poffertjes. Nog zo'n gouwe ouwe. Allebei lekker met ouderwetsche keukenstroop. Eet smakelijk!
en vergeet niet 4 eieren toe te voegen
BeantwoordenVerwijderen