maandag 23 november 2009

Zachte toffeesneetjes

Sinds vrijdag ben ik in het trotse bezit van het boek 'A piece of cake' van Leila Lindholm. Bij ons is Leila nog tamelijk onbekend, maar in Zweden is het een ster. In dit boek verzamelde ze 200 van haar favoriete bakrecepten die ook voor een beginneling heel goed te doen zijn. Ik ben heel bescheiden begonnen met het maken van 'zachte toffeesneetjes' (zo'n naam spreekt toch tot de verbeelding). Superlekker!
  • 100 g zachte boter
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 eetlepes golden syrup (lichte stroop)
  • 125 g bloem
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
Oven voorverwarmen op 175 gr. Boter met de suiker en stroop romig kloppen. Meng de bloem met zuiveringszout, vanillesuiker en gemberpoeder en meng alles door de boter. Vorm van het deeg twee lange rollen. Leg de rollen op een bakplaat met bakpapier en druk ze met een vork een beetje plat. Bak de rollen in het midden van de oven in 12-15 minuten goudkleurig. Laat ze een beetje afkoelen voordat je ze diagonaal in plakjes snijdt. Laat de plakjes volledig afkoelen.

Geen opmerkingen

Een reactie plaatsen

© From Ezter with Love Maira Gall.