maandag 5 oktober 2009

De cake van Nigella



De cake die absoluut in mijn top-10 staat is een eenvoudige cake van Nigella Lawson. Het is zo'n gewone cake, waarvan je het nut van het bakken nauwelijks inziet, tot je een plak snijdt en begint te eten ...

* 240 g zachtgeroerde boter
* 200 g fijne kristalsuiker, plus extra om over de cake te strooien
* geraspte schil en sap van 1 citroen
* 3 grote eieren
* 210 g zelfrijzend bakmeel, gemengd met 90 g bloem
* cakevorm, ingevet met boter en met bakpapier bekleed

Oven voorverwarmen op 170 graden. Roer boter en suiker romig en doe er de geraspte citroenschil bij. Voeg een voor een de eieren toe, telkens afgewisseld met een eetlepel bloem. Spatel dan de rest van de bloem erdoor en ten slotte het citroensap. Doe het beslag in de vorm en strooi er vlak voor je het in de oven zet suiker over (ongeveer 2 eetlepels moet genoeg zijn). Bak de cake 1 uur of tot de breinaald die je erin prikt er schoon uitkomt.

Geen opmerkingen

Een reactie plaatsen

© From Ezter with Love Maira Gall.