woensdag 28 oktober 2009

Chocolade zaligheid

Op sommige dagen helpt eigenlijk maar een ding: chocolade! En dan het liefste de compacte chococake van Nigella. Deze cake is ronduit goddelijk en ook nog eens heel eenvoudig te maken!

* 225 zachtgeroerde boter
* 375 g donkere basterdsuiker
* 2 grote eieren, losgeklopt
* 1 theelepel vanille-extract
* 100 g pure chocolade van de beste kwaliteit, gesmolten
* 200 g bloem
* 1 theelepel dubbelkoolzure soda
* 2,5 dl kokend water

Verwarm de oven voor op 190 gr. en schuif meteen een plaat in de oven voor evt. kleverige druipsels later. Vet een cakevorm in én bekleed deze met vetvrij papier. De cake is namelijk heel vochtig. Een siliconenvorm is eigenlijk nog beter.

Roer de boter en suiker romig. Klop er de eieren en vanille door. Spatel er daarna de gesmolten en iets afgekoelde chocola door. Meng goed, maar roer zo weinig mogelijk. Voeg de soda aan de bloem toe en spatel steeds een lepel door het chocolademengsel afgewisseld met een lepel kokend water. Doe dit tot je een tamelijk glad en vloeibaar beslag hebt. Giet het beslag in de vorm en bak de cake 30 minuten. Temper de oven tot 170 gr. en bak nog eens 15 minuten. De cake moet van binnen een beetje zompig blijven.

Laat de cake volledig afkoelen, voordat je 'm lost! Zit er overigens niet over in als hij in het midden inzakt. Dat zal zeker gebeuren, juist omdat het zo'n compacte, vochtige cake is. En eigenlijk, als het lukt, moet je 'm een dagje laten staan. Daar wordt hij alleen maar lekkerder van.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© From Ezter with Love Maira Gall.