dinsdag 28 oktober 2014

Babyjurkje breien
Hoera, er is een klein meisje geboren! Toen haar komst, alweer een paar maanden geleden, werd aangekondigd, besloot ik direct de pennen erbij te pakken om iets voor haar te maken. Bovendien dacht ik toen nog dat baby-breiprojecten heerlijk overzichtelijk waren ... 

The essentials
Ik zocht een patroon uit op Ravelry (Rio Dress) en zag al helemaal voor me hoe de kleine meid hierin zou rond kruipen of stappen. Bij Saskia van JaWol, de leukste breishop van Rotterdam en omstreken, koos ik voor een mooie groene wol (met 45% katoen) van Geilsk. Een stoere kleur die prachtig zou staan bij haar donkere haartjes (die verwachting bleek overigens wel te kloppen). 

Een beetje van mezelf ...
Ik ging - met hulp van Saskia - dapper aan de slag. Het bleek een flinke klus en op een of andere manier kwam ik er maar niet doorheen. En het meiske kwam uiteraard een weekje te vroeg. Toen ik het blije nieuws met mijn moeder deelde, bekeek ze mijn dappere pogingen en verzuchtte 'Meid, kom maar hier, want zo komt het nooit af. Je weet nu hoe het moet he? Laat mij maar.' Tja, en zo is mijn zelfgemaakte cadeau dus niet meer helemaal (door mij)zelf gemaakt. 

Voor de liefste baby beentjes
Om toch nog iets van mezelf toe te voegen besloot ik bij het noeste werk van mams een paar leuke maillots uit te zoeken. Dat ging me eigenlijk vrij makkelijk af. Er is zoveel leuks. Ter inspiratie heb ik hieronder wat hippe baby tights voor je op een rijtje gezet.Van boven naar beneden en van links naar rechts: harlequin tights van No Added Sugar | gestreepte van Tiny Cottons | met luipaard print van Pop Up Shop | een stoere maillot met poezenkopjes van Emile et Ida | en muizenvoetjes (te duur, maar te leuk) van Stella Mccartney Kids

Hipperdepip
Ik koos uiteindelijk voor de maillot met het grafische driehoek-patroontje met 'konijnenbillen' en een maillot met roze luipaard vlekjes. Ik kan niet wachten om haar all dressed up door de kamer te zien tijgeren. Zet 'm op meiske!


1 opmerking:

© From Ezter with Love Maira Gall.