maandag 4 juli 2011

Toffe reepjes


Heb jij ook een gerechtje waarmee je altijd succes hebt? Waarbij iedereen z'n vingers aflikt en je achteraf om het recept smeekt? Bij mij zijn dat, met stip op 1, mijn zachte toffeesneetjes ofwel mijn Toffe Reepjes. Super lekker en zó makkelijk om te maken. Het is geen volwaardig diner en eigenlijk ook minder goed (...) voor de lijn, maar ze staan zeker garant voor een paar momenten van opperste gelukzaligheid. En dat is ook wat waard! Het is natuurlijk niet echt 'mijn' recept. Ere wie ere toekomt: dit recept komt uit mijn persoonlijke kookbijbel A piece of cake van de geweldige Leila Lindholm en is van haar kleine zusje Petronella. Goed - tromgeroffel en trompetter geschal - hierbij op veler verzoek dan het recept voor circa 25 Toffe Reepjes: 

Je hebt nodig100 g zachte boter, 100 g kristalsuiker, 2 eetlepels golden syrup (lichte stroop), 125 g bloem, 1/2 theelepel zuiveringszout, 1 theelepel vanillesuiker en 1 theelepel gemberpoeder.

Verwarm de oven vast voor op 175 graden. Klop de boter met de suiker en de stroop. Meng dan de bloem met het zuiveringszout, de vanillesuiker en gemberpoeder en meng daarna alles door de boter. Vorm van het deeg twee lange rollen. Leg de rollen op een met bakpapier beklede bakplaat (een siliconen-matje werkt ook goed) en druk ze met een vork enigszins plat. Ongeveer tot een halve centimeter. Bak de rollen vervolgens in het midden van de oven 12-15 minuten goudkleurig. Leg de rollen voldoende uit elkaar, want ze lopen in de oven nog een beetje uit. Laat ze na het bakken een beetje afkoelen voordat je ze diagonaal in plakjes snijdt. Tot slot, laat je de plakjes op de bakplaat volledig afkoelen (dat is eigenlijk het allermoeilijkste) en dan ... snoepen maar!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© From Ezter with Love Maira Gall.