zondag 27 juni 2010

Nog meer tuinpret

Vorige week heeft mijn man (dat klinkt vreemd...) voor het kippenhok bloembakken met lavendel gemaakt. Ziet er erg leuk uit. Loesje kijkt hier verlangend naar buiten. Inmiddels gaat ze al op avontuur in de achtertuin. De voortuin blijft voorlopig nog even bij dromen. Het mooie vergrijsde vogelhuisje gaf dit jaar onderdak aan een familie koolmezen. Vlakbij de roos. Ooit als klein stekje bij Bas van der Heijden gekocht en nu uitgegroeid tot een prachtige, witte waterval van rozen van wel een paar meter hoog. 

Tuinpret

Het was weer een heerlijk warm weekend. En niet alleen wij genieten van het zomerse zonnetje. De tuin bloeit letterlijk op bij deze temperaturen. De zelf gekweekte radijsjes steken inmiddels hun kopjes boven de aarde uit. En ook de Spaanse pepertjes komen dapper omhoog. Hunkerend naar de zon. De pruimenboom geeft ons dit jaar niet zo veel pruimen, maar er hangen er wel een paar aan, die straks mooi paars zullen kleuren. De besjes zijn er na een teleurstellend jaar, nu juist wel in grote getalen. En nog niet ontdekt door de vogeltjes. De zaden voor de kruiden en groenten kochten we bij Boerenbond - Welkoop.

vrijdag 25 juni 2010

Gift Wrapping Kit


Nog zo'n verschrikkelijk leuk zelfmaak kado-idee: de 'gift wrapping kit'. Een doos vol leuks om de mooiste pakjes mee te maken. Lintjes, papiertjes, labeltjes, touwtjes, plakband, stickertjes ... Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Deze doos is heel simpel om te maken, maar het effect is groot! Het is een feestje om de doos zelf te vullen, maar natuurlijk nog veel leuker om er een te krijgen. Ik weet al iemand die ik hier heel blij mee kan maken...

Voor en na



Op Design*Sponge kwam ik dit leuke DIY-project tegen. Een idee van fotografe Ashley Ann. Van twee simpele houten pallets maakte ze deze geweldige lounge bank. Met een muur vol lijsten en een paar kleurige lampionnen, wordt het een extra gezellig hoekje. Als rug gebruikte ze een oude deur! Sommige mensen zien echt in alles iets moois... Design* Sponge publiceert met enige regelmaat leuke voor/na-projecten. 

dinsdag 22 juni 2010

Lekker luieren

Met deze zomerse temperaturen - eindelijk! - doe ik eigenlijk niets liever dan de hele dag lekker luieren in onze hangmat. Lekker schommelen met een tijdschrift in de zon. Heerlijk! Deze dromerige afbeelding vond ik via sfgirlbybay op dress, design & decor. Onze hangmat kocht ik bij Dille & Kamille. Hier verkopen ze 100% handgemaakte hangmatten en schommelstoelen in vrolijke, frisse kleuren. Een hangmat kost € 45,95 en een hangstoel € 49,95.  Goed voor uren soezen, dromen, luieren, dutten, wiegen en schommelen. 

maandag 21 juni 2010

Decor8

Decor8 is een autoriteit onder de design blogs. Met maar liefst 35.000 lezers! Oprichtster Holly Becker, freelance journaliste en design consultant, deelt interieurs, frisse styling ideeën, kleurige moodboards,  bijzondere blogs, product reviews, doe-het-zelf tips en nog heel veel meer. Eigenlijk alles om haar lezers te inspireren. Haar site wordt dagelijks bijgewerkt. Tipje!

zondag 20 juni 2010

Long dog

In het Amerikaanse webwinkelcentrum Etsy is een hoop leuks te vinden. Deze Long Dog (geweldige vertaling voor teckel!)- zelfmaak kit bijvoorbeeld. Te koop via Kayanna's June Craft Shop. Een leuk kadootje voor beginnende naaisters. Het enige wat je naast de zelfmaak kit met instructies nodig hebt, is een naaimachine of naald en draad. De teckel wordt 25 cm lang en 10 cm breed. Deze teckel heb je al voor 10 US Dollars in huis. Tot eind juni zijn de verzendkosten gratis. 

woensdag 16 juni 2010

House Doctor

House Doctor is een Deens merk voor woonaccessoires. Van kast tot lintjes en van deurknop tot fotolijstje. Wat niet veel mensen weten is dat ze ook een kledinglijn hebben. De stijl van House Doctor is lekker losjes, een tikje provocerend en persoonlijk. House Doctor heeft uiteraard ook een blog. Hierop post ze haar dagelijkse vondsten en inspiratie. En natuurlijk het laatste nieuws over House Doctor zelf. Onlangs verschenen de eerste foto's van de herfstcollectie online. In augustus liggen de nieuwe producten in de winkel. Tot die tijd trakteren ze ons op mooie foto's om alvast van te genieten. 

zondag 13 juni 2010

Loes de poes

Dit is Loes. Loes de poes. Gek op muisjes. Driftig jachtinstinct op het patroon van het dekbedovertrek. Kauwt graag op haar. Niet onder de indruk van chagrijnige katers. Kan heel hard rennen. Gebruikt benen van baasjes als klimrek. Spint lang en hard. Houdt van een lekker dutje. Woont sinds vrijdag in Poortugaal en heeft het er reuze naar haar zin!

Feestkrans

Heel leuk idee voor een feestje: de balonnenkrans. Gespot op de blog van Kitty de Winter. Op How Does She wordt door Amber uitgelegd hoe je zo'n krans eenvoudig zelf kunt maken. 

vrijdag 11 juni 2010

Wonen is een werkwoord

Al jaren maken Yvonne Bakker, styliste, en John Dummer, fotograaf, woonproducties voor tijdschriften. Ze hebben in de mooiste huizen mogen kijken en heel veel inspiratie opgedaan. In dit prachtige woonboek, Wonen is een werkwoord, hebben ze een selectie van hun beste ideeën en interieurs verzameld. Geïllustreerd door Hanneke de Jager. Een handboek voor eigenwijs wonen wat als woonliefhebber niet in je kast mag ontbreken. 

dinsdag 8 juni 2010

(K)Anjers

Afgelopen zondag was ik bij een vriendinnetje die een bosje Anjers op tafel had staan. Ik hoor je denken.... "dat zijn toch die bloemen die bij mijn oma op de salontafel staan?" Tja. Anjers zijn inderdaad bloemen met een vrij oubollig karakter. Deze bos zag er echter onwijs leuk uit. De bloemen stonden in een mooie vaas. Vrolijke, effen kleurtjes gecombineerd met bloemen met een mooi, donker randje. We waren het er unaniem over eens: dit was eigenlijk verrekte hip. Een beetje retro. En we besloten op dat moment ons vriendinnetje te steunen en deze achtergestelde bloem vanaf nu te koesteren en te promoten. Zeg nu zelf, dit ziet er toch goed uit? Lang leve de Anjer!

zondag 6 juni 2010

Vlinspiratie

Voor me-time en heel veel inspiratie: Vlinspiratie. Monique van der Vlist, Art Director bij 101woonideeën post hier alles wat ze leuk vindt en niet wil vergeten. Bijzondere illustraties,  inspiratie blogs, zelf-maak projectjes, de beste online aankopen en nog veel meer leuks.  Enjoy!

Coole bruiloft



Als Arnhems Meisje zegt dat je een coole moderne bruiloft hebt georganiseerd dan is dat een groot compliment. En natuurlijk ben ik het volkomen met haar eens. Maar Jenna & Jon kunnen er ook wat van. Wauw! Op 100 Layer Cake staan de foto's van hún geweldige ceremonie en feest. Ze zijn heel romantisch  bij de Brooklyn Bridge getrouwd onder een wel een heel bijzonder prieeltje. En ze hadden ook tickets op hun feestje! De laatste zijn van ons.

Creatief met kurk

Wanneer er een lekker flesje wijn of champagne ontkurkt wordt, ben ik er als de kippen bij. Niet alleen omdat ik graag een gezellig glaasje drink. Ook om de kurken te redden van de vuilnisbak.  Het klinkt redelijk suf, maar met kurken kun je echt leuke dingen doen. Voor het diner met onze bruiloftsgasten maakte ik bijvoorbeeld deze naamkaartjes. Nodig: een heleboel kurken, stukjes trouwkaart en een leuk stempeltje. Van de kurk zelf kun je ook een stempeltje maken. Hiervoor heb je wel een klein scherp mesje nodig. Ashley van Lil Blue Boo maakte deze leuke kaartjes voor een kaasplateau. 

vrijdag 4 juni 2010

Persoonlijke theepot

De allerleukste kadootjes om te krijgen zijn persoonlijke kadootjes. Ik vind het zo lief dat mensen energie stoppen in het zoeken van het ideale kado. Iets wat helemaal bij jou past of bij de situatie. Zo'n gebaar is wat mij betreft al even waardevol als het kado zelf. Op onze bruiloft kregen we bijvoorbeeld deze fantastische theepot van Nina in vorm. De theepot met love birds heeft onze initialen en er staat heel groot JA op! We vinden 'm echt helemaal geweldig. En, gekregen op zo'n speciaal moment. Ik hoop dat als we saampjes oud en grijs zijn, we hieruit nog steeds kopjes thee drinken. 

woensdag 2 juni 2010

Ons Walhalla

Ik kan er maar géén genoeg van krijgen. Dat moet de fotograaf inmiddels wel gemerkt hebben aan de eindeloze bezoeken van zijn site. Nadat hij eerder onze trouwkaart als teaser op zijn blog plaatste, staat er nu ook een serie foto's van onze grote dag online! En hij deelt een paar belangrijke ingrediënten voor zo'n feestje: de perfecte locatie, de lekkerste koeken, de plek waar ze je oppoetsen tot iets moois, het beste upcoming restaurantje van de Kaap en the Queen of vinyl voor uren voetjes van de vloer
© From Ezter with Love Maira Gall.